Известие

Collapse
No announcement yet.

Трансмисионно масло - питане

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Трансмисионно масло - питане

Колеги, решил съм да сменя всички работни течности. Ей тъй, мисля добре ще й дойде на моята. Въпросът ми е свързан с маслото за скоростите. Взех Castrol EPX 80W90. Като се има предвид, че е по-гъсто от препоръчаното 75-90, се чудя дали ще имам проблеми. В момента скоростите ми са медени, много лесно и гладко се работи с тях. Въпреки това искам да освежа положението. Да го сменя ли в магазина или? Благодаря!

P.S. 1.9 JTD e
    Митьо Бомбата: Ех, какви времена бяха... животински времена

на предната греда е налисано точно с какво масло да се кара.
    а относно смяната аз също сменям маслото на кутията имено защото никой не го сменя и то може да е на 200-300 хиляди
    sigpic98.ALFA 156 1.8 T.S. ALFA ROMEO 33 1.4 GT 1300 JUNIOR

Comment

Първоначално публикувано от DanewRomeo Покажи съобщение
      Колеги, решил съм да сменя всички работни течности. Ей тъй, мисля добре ще й дойде на моята. Въпросът ми е свързан с маслото за скоростите. Взех Castrol EPX 80W90. Като се има предвид, че е по-гъсто от препоръчаното 75-90, се чудя дали ще имам проблеми. В момента скоростите ми са медени, много лесно и гладко се работи с тях. Въпреки това искам да освежа положението. Да го сменя ли в магазина или? Благодаря!

P.S. 1.9 JTD e
      Да!
      Смени вискозитета и марката! Кастрол го забрави
      Както е написал колегата - отпред или в книжката пише с какво да се кара.
      sigpic

Comment

Благодаря, колеги! Чета тук като алтав из нета мнения по въпроса и все повече се убеждавам, че съм просто парче.

Comment

С гъстото масло - т.е. с минералното ще превключваш мнооого трудно през зимата. Само синтетика 75W90, нищо друго.
          sigpic
          Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
          Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Първоначално публикувано от DanewRomeo Покажи съобщение
            Колеги, решил съм да сменя всички работни течности. Ей тъй, мисля добре ще й дойде на моята. Въпросът ми е свързан с маслото за скоростите. Взех Castrol EPX 80W90.
            P.S. 1.9 JTD e
            забрави за това масло и си купи 75W-90. Това дето си го купил по-добре го подари на някой от колкото да си го слагаш в скоростите. Това не е двигател за да слагаш по гъсти или по редки
            Казвам ти го от личен опит с друга кола.
            Alfa Romeo 156 1.8 T.SPARK

Comment

Ще го сменя. Отново ви благодаря, колеги!

Comment

По книга трансмисионното масло трябва да е Tutela.
                Giulietta 1,6 JTDm 2013
                156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
                  По книга трансмисионното масло трябва да е Tutela.
                  ZC 75
                  Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                  Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                  Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Tutela Imola ZC 75x90 ,2литра, ~40лв - Това ти трябва колега
                    Alfa Romeo 156 1.8 TS 98' + FIAT Marea Weekend 1.9JTD 00' + FIAT Tipo 1.9TD 93'

Comment

Сложих немско - MANNOL, синтетика, 75w90, 2 литра. Супер е!

Comment

смених скоро маслото и наистина усетих подобрение и аз го смених защото предположих че предният собственик не го е правил
                        Аlfa156 1.8TS 2000

Comment

Да съживя темата с моето питане

Някой може ли да ми обясни разликата между трансмисионни масла 75W80 и 75W90. Да вземем за пример следните:
                          TUTELA ZC 75 SYNTH - SAE 75W90, API GL 5
                          TUTELA ZC 75 SYNTH - SAE 75W80, API GL 5

И защо, по дяволите, в инструкцията за експлоатация и на стикера, намиращ се върху гредата под капака на двигателя, пише 75W90, API GL 5 ", а в официалния сайт на TUTELA се казва че трябва да ползвам 75W80?
                          156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
                          Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Първоначално публикувано от Pepo Покажи съобщение
                            Да съживя темата с моето питане

Някой може ли да ми обясни разликата между трансмисионни масла 75W80 и 75W90. Да вземем за пример следните:
                            TUTELA ZC 75 SYNTH - SAE 75W90, API GL 5
                            TUTELA ZC 75 SYNTH - SAE 75W80, API GL 5

И защо, по дяволите, в инструкцията за експлоатация и на стикера, намиращ се върху гредата под капака на двигателя, пише 75W90, API GL 5 ", а в официалния сайт на TUTELA се казва че трябва да ползвам 75W80?
                            Най-вероятно защото - книжката ти е писана 1998г.!, а сега сме 2009г.

Слагай ZC 75 SYNT!

Comment

Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
                              Най-вероятно защото - книжката ти е писана 1998г.!, а сега сме 2009г.

Слагай ZC 75 SYNT!
                              А за разликата между едното и другото масло, смислен отговор имаш ли?
                              156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
                              Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Working...
                              X